Reeds 50 jaar een vaste waarde in Lokeren.
100% VERS
Sinds de allereerste creaties is het recept van het succes van Leonidas gebaseerd op een ethiek van onberispelijke versheid. Vandaag maakt Leonidas meer dan 100 variëteiten Belgische chocolade van de grootste kwaliteit en versheid. Er wordt nooit gewerkt met diepvriesproducten en uitsluitend met chocolade van 100% cacao.
EDELE INGREDIËNTEN
Uitsluitend ingrediënten van de hoogste kwaliteit mogen deel uitmaken van Leonidas pralines: echte Belgische chocolade als basis, verse boter, verse room en melk, hazelnoten uit Turkije, Morellokersen uit de Périgord, amandelen uit Italië, appelsienen uit Valencia, om er maar enkele te noemen.
INTERNATIONALE GARANTIE
In lijn met alle Europese voedingsbedrijven volgt Leonidas al vele jaren de regels van HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). Dat staat gelijk met de garantie van een hoogwaardige voedselveiligheid, vanaf de productie tot en met de distributie van alle pralines.
Leonidas Lokeren
Markt 74
9160 Lokeren
09 348 43 05
BTW : BE0721.120.269
info@leonidas-lokeren.be
Leonidas, een familybusiness
Meer dan 100 jaar geleden legde Leonidas Kestekides de eerste hand aan de praline zoals we deze vandaag kennen. Vier generaties Kestekides drukten door de jaren heen hun stempel op Leonidas, wat van dit merk een heus familiebedrijf maakt. Wat begon als één winkel met een guillotineraam waar pralines op de vensterbank tentoongesteld werden, groeide uit tot een merkbeleving wereldwijd met meer dan 1300 winkels. Iedereen geniet ondertussen van de verrukkelijke creaties van Leonidas.
Maître Chocolatier, een vak met een passie
Maak kennis met Daniel Stallaert, Gerald De Brandt en Souad El Maslouhi. Drie chocolatiers met één passie: chocolade. Dag in dag uit werken ze in hun atelier aan de smaak van morgen. Daniel creëert ondertussen al meer dan 4 jaren sublieme smaken in het Leonidas-atelier. Hij bedacht er nieuwe creaties zoals de blonde chocolade. Het doel van Daniel en de chocolatiers? Jou verrassen met een explosie aan smaken door geraffineerde ingrediënten op magistrale wijze te combineren. Die passie, creativiteit en kwaliteit proef je ook in elke ambachtelijke Leonidas-praline.
Elk seizoen wel een nieuwe creatie
Dit is het resultaat van onze Maître Chocolatiers die dagelijks gepassioneerd werken aan kersverse smaken. Maar let op, als je van deze nieuwigheden wilt genieten moet je snel zijn. Vaak zijn deze seizoensgebonden pralines limited edition en verdwijnen ze ook weer uit het assortiment. Uiteraard zijn er ook ambachtelijke klassiekers zoals de Manon, de Gianduja, de Louise en de Noir de Noir. Deze smaakmakers zul je altijd in een winkel in je buurt vinden.